Desem doet (het) goed

Zeker nu zijn velen van u bezig om na te denken hoe het net weer iets gezonder kan. Desembrood is een brood dat prima past in die gezonde leefstijl. Als Bakkerij Pijpers zagen we de gezonde potentie van desem al tien jaar geleden in maar toen bleek er nog weinig vraag naar te zien. De afgelopen jaren is desem dan toch aan een opmars bezig.

Gezond ambachtsproduct

Het verschil tussen ‘gewoon brood’ en desembrood is met name dat er geen gist wordt gebruikt bij desembrood. Door een andere ingrediëntenmix ontstaat er een natuurlijke fermentatie (gisting) waardoor stoffen ontstaan die een positief gezondheidseffect kunnen hebben*. Desembrood is verkrijg als brood en als broodjes en kan volkoren, bruin of wit zijn. Volkoren is aantoonbaar gezonder. Naast dat het gezonder is, is desembrood ook écht een ambachtsproduct. We maken als Bakkerij Pijpers een eigen desemcultuur en ieder brood wordt handmatig opgemaakt. Na 24 uur rijpen ontstaat er een hele mooie smaak.

Van restaurant naar bakkerij

Dat desembrood een mooi product is, blijkt ook wel uit de interesse van restaurants ervoor. Op de momenten dat restaurants open zijn ontvangen we regelmatig klanten in onze bakkerij die ergens in een restaurant zo’n lekker brood hadden gegeten. Vervolgens willen ze daar ook graag thuis van proeven, lekker gezond genieten.

* Bron: voedingscentrum

Geschreven op: 07-03-2021